Staycation på Fyn 2018


Skal sommerferien 2018 holdes under danske himmelstrøg, så kan den med fordel gå til Fyn. Det charmerende bindeled mellem Jylland og Sjælland er et populært feriested, når danskerne bliver i Danmark sommeren over – og med god grund. Der er nemlig masser af at tage sig til, uanset om det er historie, kultur, action eller traditionel solferie, man ønsker.

 

Fine Fyn – fuld af uforglemmelige sommerferiedage

Mange forbinder Fyn med dejlige ting; H.C. Andersen og hans mange eventyr, brunsviger, Den Fynske Landsby, en syngende dialekt og en smuk natur. Men med alle de muligheder, hvor skal man så starte?

 

Heldigvis er Fyn ikke større, end at det er muligt at komme vidt omkring på kort tid, hvis man er i bil. På den måde kan man få set en masse af alt det bedste, Fyn har at byde på, på kort tid. En sommerferie på Fyn kunne f.eks. se således ud:

  • Besøg Den Fynske Landsby, H.C. Andersens hus og H.C. Andersens barndomshjem i Odense. Her er der også byder på shopping og et stort udvalg af caféer, hvor frokosten kan indtages.
  • Tidens Samling er et kulturhistorisk museum, som også ligger i Odense. Her får man et indblik i en svunden tid, og man kan komme helt tæt på, for man må både se, røre og mærke de forskellige elementer. Især et besøg værd med børn og unge.
  • På Svendborgs zoologiske museum, Naturama, kan man komme helt tæt på havets kæmper, Nordeuropas pattedyr, Nordeuropas fugleverden og mange andre spændende udstillinger. I Svendborg kan man også finde hyggelige spisesteder på den charmerende gågade.
  • Tag til Vikingemuseet Ladby, som ligger i Kerteminde. Her kan man se Ladbyskibet, som stammer fra omkring år 900-950 i vores tidsregning. I Kerteminde er der også mulighed for at nyde en stor vaffelis ved Kerteminde Fjord.
  • Syd for Ringe på Midtfyn finder man Egeskov Slot, som er en smuk dansk herregård opført i 1554. Her er der bl.a. mulighed for at opleve den smukke have og den unikke labyrint.
  • Find den indre gorilla frem i Gorilla Park, som ligger i Svendborg. Det er et besøg værd både med og uden børn, især for dem, der er til action og fede oplevelser. Her kan nemt bruges en hel dag, og der er mulighed for at spise i parkens café.
  • Har man benzin i blodet, er et besøg på Skoda Museum Danmark et must! Her kan man se fortidens elegante og klassiske Skodaer og få et indblik i, hvordan bilerne så ud i gamle dage.

Der er altså masser at tage sig til, hvis man ønsker en staycation på Fyn til sommer.