Gør noget godt for miljøet


Gør dit hus mere bæredygtigt og miljøvenligt

Det er ingen hemmelighed, at det står skidt til med miljøet, så derfor er vi alle nødt til at løfte i flok, så vi kan hjælpes ad til at forbedre naturens tilstand. Det kan dog virke lidt uoverskueligt at finde ud af, hvad man som enkeltperson kan gøre. Især når der er nogle ting, man bare ikke kan undvære, som f.eks. bil, en flyrejse hist og pist og hvad man ellers har på sin CO2-samvittighed.  

Er du gør det selv-typen, eller står du over for at lave forbedringer af dit hjem, som både kan ses på pengekontoen og klimakontoen, så er der faktisk en hel del, du kan gøre. Du kan f.eks. udskifte dine vinduer med energivinduer, så hjælper dig med at holde på energien, så den ikke fiser ud gennem dårlig isolering. Det kan ofte også godt betale sig at genoverveje sin opvarmningskilder, da der hele tiden kommer nye alternativer til. Et efterhånden velkendt og attraktivt tiltag er solcelleanlæg, som er en effektiv og langtidsholdbar investering, der selvfølgelig er en lidt større investering, men som tjener sig ind igen i takt med, at du virkelig gør en stor forskel for miljøet.

Af lidt mindre tiltag kan nævnes noget så simpelt som belysning i hjemmet. Vi har længe kendt til sparepærer, men nu kan du faktisk få intelligente pærer, der hjælper dig til at spare endnu mere. Du kan f.eks. få pærer, der oplades i løbet af dagen af solenergi, som det så forbruger om aftenen, når du har brug for at tænde lamperne. Du kan også få pærer, der kan styres fra din smartphone, så du aldrig behøver være nervøs for, om du nu har ladet en pære stå at brænde hele dagen, mens du er ude af huset – det kan du nemlig kontrollere og styre fra din telefon, når du er på farten. Hvis du godt kan lide at komme hjem til, at lyset er tændt, behøver du ikke lade det stå og brænde, mens du er væk, du kan bare slukke, når du er kørt og tænde igen, kort før du er hjemme. Dét er smart!

Der er mange andre både store og små tiltag, som alle gør en forskel i kampen for klima og miljø, og det vigtige er, at man gør noget, for som det gamle ordsprog siger: “Mange bække små, gør en stor å”.