Smilets by har det hele


Handel, historie, kultur, uddannelse – der er ingen tvivl om, at Aarhus er en by med mange interessante og spændende facetter. Ikke alene er det Danmarks andenstørste by, det er også en by, der er med til at danne morgendagens ledere, politikere og meningsdannere. I Aarhus er der plads til kreative sjæle, innovative iværksættere og dem, som de andre ikke vil lege med. Det er en mangfoldig by, som på mange måder trives og vækster.

Aarhus er også en by, hvor du nemt finder det, du skal bruge, hvilket må være et af mange beviser på, at det er en handelsby, der stortrives. Helt ned i de mindste nicheområder kan du finde en udbyder – og ofte flere. Du kan f.eks. finde en bred vifte af håndværkere og mere end et fugefirma i Aarhus, som alle har en grundig og kompetent værktøjskasse med sig. Det, de alle har til fælles er, at selvom de opererer i Danmarks næststørste by, så har de lokale værdier med sig.

Mode, kunst og biler

Det er ikke kun håndværkere, der florerer i bybilledet i Aarhus, det er også i høj grad modebutikker. Det er både de etablerede mainstream-kæder men også up-and-coming modedesignere og smykkedesignere. Det kreative miljø smitter af og lader selv de små virksomheder blomstre. På Strøget og de hyggelige sidegader ligger de kommercielle kædebutikker og de små nichebutikker side om side og giver en dynamisk energi. På en varm sommerdag kan man uden ret meget fantasi få associationer til sydligere himmelstrøg og eksotiske storbyer.

Det, Smilets By også har, er rigtig mange beboere. Antallet af aarhusianere er stødt stigende og det går kun opad. Mange kommer til byen for at studere og ikke så få af dem vælger at blive efter studietiden, hvor de så stifter familie i kommunen. Det har selvsagt givet lidt udfordringer på boligfronten, at så mange flokkes til den europæiske kulturhovedstad, hvilket også er årsagen til, at der bygges nye boliger mange steder i byen. De ydre områder af Aarhus Kommune nyder godt af den voksende befolkning, da de blomstrer med det stigende antal indbyggere. Når centrum løber tør for plads, rykker folk nemlig selvsagt længere og længere ud. Det har betydet en kæmpe opblomstring for omkringliggende byer som Tilst, Hornslet, Tranbjerg og Højbjerg.