Sika møbler


Dansk møbeldesign

Moden inden for møbeldesign ændrer sig hele tiden. Både i takt med udviklingen, vores alder og ikke mindst tidens trends. Ser man tilbage på historien bag dansk møbeldesign er der sket utrolig meget og mange forskellige designere har været på markedet, nogle er blevet og andre har måtte forlade den hårde branche.

Danmark har gjort sig meget bemærket igennem tiderne med godt håndværk inden for møbeldesign. Her skal nævnes Sika møbler med smukke fletmøbler til både ude og inde, Poul Henningsen med den berømte PH-lampe i forskellige designs og lampetyper, Børge Mogensens kendte FDB-stol, som senere udviklede sig til en møbelserie mm. Listen med kendte danske designere inde for møbler er lang.

Sika møbler

Sika Design møbler har eksisterede siden 1940érne hvor man startede med at fremstille blandt andet lampeskærme, juleuroer og kurve. Produkterne blev fremstillet af gratis råvarer som f.eks. halm fra markerne og siv fra søerne. Selve navnet Sika blev skabt i året 1951, og er en sammensætning af siv, kurve og grundlæggerens efternavn Andreasen. Og i løbet af 1950érne kommer udvides sortimentet med kurvemøbler/fletmøbler. Allerede på dette tidspunkt er de tre hovedfokusområder; komfort, kvalitet og design, hvilket også er gældende i dag. De kommende årtier byder på forskellige udefra kommende udfordringer såsom oliekrisen mm. Kort tid efter eksploderer efterspørgslen på fletmøbler og det påvirker Sika møbler meget. I dag har Sika Design møbler flere forskellige kollektioner af både indendørs og udendørs møbler. Her kan blandt andet nævnes serierne Georgia Garden, Avantgarde havemøbler, Icons by Sika Design mm.

Sika møbler

Sika møbler

Manilla Huset i Egå ved Århus har igennem de sidste 25 været leverandør af Sika møbler og har derfor stort kendskab til alle Sika møblerne.  Udvalget af både Sika møbler og Cane-line havemøbler er måske et af Danmarks største ved denne forhandler. På ardessen finder man et stort showroom inden for de nævnte mærker. manilla huset Egå byder alle velkommen på adressen Stavneagervej 37 8250 Egå.