Mindre stress og mere lykke i 2018


Et nyt år er gået i gang, og vi er så småt gået ind i forårets mildere og lysere måneder. De første måneder er gået, og du kan måske allerede nu se, om dine nytårsforsæt bliver til noget eller ej. Hvis et af dine nytårsforsæt har handlet om, at du vil nyde livet mere, stresse mindre og generelt være mere glad i 2018, så er der nogle nemme tiltag i hverdagen, der kan gøre en kæmpe forskel.

Noget af det, der giver mest stress, er manglen på overblik i hverdagen. Det manglende overblik opstår, når man ved, der er mange ting, man skal i løbet af en måned, og man er så bange for at glemme de forskellige datoer, tidspunkter og ting, der skal huskes til anledningen, at man går rundt og jonglerer med alle tingene i tankerne hele tiden – enten bevidst eller ubevidst. Fødselsdag, forældremøde, middag hos venner, nye dæk på bilen, tandlæge – der er så mange ting, der fylder den mentale kalender, så man slet ikke har overskud til sig selv og kan være i nuet.

En god gammeldags løsning

Der findes mange ting, man kan gøre, for at skabe plads og ro i tankerne. Mange tyr til yoga, mindfulness og lignende tiltag, men der er faktisk et nemt tip, som er så såre simpelt, at man slet ikke tænker over det: en kalender. Få fat i en månedskalender til 2018, hvor du kan skrive begivenhed, klokkeslæt og evt. lokation på de ting, du skal i løbet af måneden, så du slipper for at gå rundt med alle de informationer i hovedet.

Ud over, at det giver ro og plads i hovedet at skrive sine aftaler ned i en kalender, så er der nok betryggende og afstressende i at kunne se sine aftaler sort på hvidt. Det gode ved en månedskalender er, at den giver et godt og overskueligt overblik. Når en ny måned starter, kan du således slå op på siden for måneden og se, hvad der er i kalenderen for den kommende måned. Måske kommer der løbende flere aftaler til, men ved hjælp af kalenderen vil du hurtigt kunne se, hvor der er plads, så du ikke dobbeltbooker og senere stresser over det, når der skal omorganiseres.