julefrokost-Kolding

Hvad er en julefrokost?


Julefrokost-kolding

Hvad er julefrokost?

 

Julefrokost

Vi har alle været til en julefrokost. Enten sammen med familie, venner eller måske på jobbet. Allerede i børnehaven eller måske endda i dagplejen eller vuggestuen afholdes der julefrokoster for de små. Vi forbinder alle denne form for hygge og komsammen som noget hyggeligt, vi alle går og glæder os til i løbet af året.

Ifølge den omtalte platform Wikipedia er julefrokost en festlig begivenhed i julemåneden, det vil jo nok sige i december måned. Dog er der mange der afholder julefrokost i både november, december og januar måned. Det er dog mest almindeligt at afholde denne form for komsammen i december måned, men grundet tidspres er der mange der vælger af afholde det på et andet tidspunkt. Det siges at begrebet julefrokost kom frem i 1940érne.

I Danmark bruger vi ordet julefrokost, hvorimod i resten af Skandinaven benytter de ordet julebord. Så bliver du invitereret til julebord i Sverige, Finland eller Norge, så er det altid en julefrokost du er invitereret til.

Julefrokostmenuén

Når man tænker på julefrokost tænker man ligeledes på fiskefileter med remoulade, varm leverpostej med bacon, sylte med rødbeder, sild med karrysalat, lune frikadeller med rødkål osv. Til maden får man snaps, juleøl og selvfølgeligt sodavand til de små. I nyere tid er det dog blevet mere og mere populært at ændrer på menuen og gøre den mere nutidig. Flere varianter at tilberede anden på, tilføje forskellige salater med blandt andet rødkål osv. Det er efterhånden kun fantasien der sætter grænserne for en julefrokost-menu.

Firmajulefrokost

Mange arbejdspladser/virksomheder afholder også julefrokost for deres ansatte. Man kan vel kalde det teambuilding, da det knytter de ansatte sammen på en hel andre måde. Når alkoholen kommer ind, bliver vi jo alle mere afslappet og lærer hinanden bedre at kende. En julefrokost på jobbet afholdes som hovedregel altid før juleaften, dog med undtagelser.

Desværre har denne form for årlige begivenhed også sin bagside, nemlig spritkørsel. Mange træffer den dårlige beslutning at køre hjem efter en julefrokost i påvirket tilstand. Derfor er det altid en god ide at lade bilnøglen blive hjemme, når man skal til julefrokost.

 

Julefrokost-kolding