Guide til at vælge spisebord


Der er så mange former og størrelser på spiseborde. Hvilket spisebord er den rigtige til din spisestue? Udseendet af dit spisebord selvsagt er vigtigt, selvfølgelig, men sørg for det passer til rummet og giver nok siddepladser er endnu mere kritisk.

Dit spisebord skal give mulighed for antallet af spisende gæster passer dig. Ønsker du at sidde komfortabelt og stadig efterlade nok plads til at gå omkring det så er det værd at tænke nærmere over, hvilket spisebord du køber. Bredden på dit bord skal være mindst 90 cm så der er rigelig plads til tallerkner samt mad.
Hvordan finder jeg den rette størrelse spisebord?

Mål plads rundt i lokalet. Hvis du sikre dig at du kan sidde ned og rejse dig let fra din plads vil vi foreslå at der som minimum er 150 cm fra bordkanten til væggen.

En smart måde at visualisere, hvor meget et spisebord fylder i rummet så tag fat i en lagen eller to, placer det der hvor bordet vil stå og fold det i den for det spisebord/spiseborde du har set på har. Det giver dig mulighed for at visualisere det rum bordet kommer til at stå i. Derfra kan du måle afstanden til væggen eller andre genstande i din spisestue. Hvis dit bord har ekstra plader så husk at inkluder dem i dine beregninger.
Runde spiseborde er gode til små rum
Runde spiseborde faktisk fantastiske til små rum. De passer i snævre rum og har ingen skarpe hjørner, som folk støder ind i. Du kan normalt passe flere mennesker omkring det, fordi det ikke har nogen hjørner. Mange foretrækker firkantede borde, hvilket selvsagt også har sine fordele, hvis der er plads i spisestuen.

Vi håber vores guide til valg af spisebord var en hjælp. Klik her, hvis du vil se billeder af nogle forskellige typer spiseborde.
guide-til-spisebord

Save