Danske julemærker

Danske julemærker


De fleste af os har et lille kendskab til de julemærker, der hvert år udkommer i Danmark i forbindelse med julen. Men det er langt fra alle, der kender til julemærkernes oprindelse, historie og formål. Hvis du kunne tænke dig at blive klogere på de danske julemærker, så kan du med fordel læse med her.

Danske julemærker

Julemærker er en dansk opfindelse stammende helt tilbage fra år 1903, hvor postmester Einar Holbøll fik den ide at forsyne samtlige frimærkepakker med et ekstra 2 øres mærke, hvorfra overskuddet kunne blive brugt til fordel for syge børn. De første officielle julemærker blev udgivet det efterfølgende år i december og havde den daværende Dronning Louise som portræt. Selv om de første julemærker i 1904 kun kostede 2 øre, så medførte det alligevel en flot fortjeneste på omkring 67.000 kr. – pengene gik dengang primært til bekæmpelse af tuberkulose.  

Julemærkerne viste sig at være en kæmpe succes, og de har siden da udkommet årligt i Danmark. Formålet med julemærkerne er fortsat i dag at hjælpe udsatte børn til en frisk start på et gladere og sundere liv. Mange andre lande har sidenhen tilsluttet sig ideen om julemærker, og bruger ligeledes overskuddet til fordel for udsatte børn.

Julemærker udgør i dag en populær samlergenstand i Danmark, og man kan derfor finde mange private sælgere over hele landet. Samlerforum er en privat mønt- og frimærkehandler, som har et unikt udvalg af disse julemærker. Hos Samlerforum kan du købe de originale julemærker stammende helt tilbage fra år 1904, hvor julemærkerne for første gang blev udgivet. De har også julemærker fra mange andre årstal, og de er alle i en flot stand. Så hvis du selv er involveret i dette samleområde, og leder efter et særligt julemærke til at udvide din egen samling med, så kan du med fordel besøge Samlerforums hjemmeside og se deres store udvalg af julemærker.