Centifugalspreder

Centrifugalspreder – et uundværlig redskab til husejere.


Hvad er en centrifugalspreder?

En centrifugalspreder er et rebskab som er udviklet til at sprede faste elementer. I foråret er den et perfekt redskab til spredning af kalk til græsset, om sommeren en kæmpe hjælp til gødning og om efteråret gør en centrifugalspreder det til en leg og så nye græsfrø. Den periode på året hvor vi måske har allermest brug for en centrifugalspreder er nok om vinteren når sneen daler ned fra himlen.
centrifugalspreder

 

Loven siger!

Ifølge ”bekendtgørelse af lov om vintervedligeholdelse og renholdelse af veje” er man pålagt at vedligeholde eget område i vintermånederne, man tænker især her på snerydning og salt-spredning.

  • Ved offentlige områder gælder det veje, gader, broer og pladser der er åbnet for almindelig færdsel
  • Ved offentlige stier gælder det områder som benyttes af gående, cyklister og ridende færdsel. Ved offentlige områder er det selvfølgelig Staten og herunder den enkelte kommune der har ansvaret.
  • Ved private fællesveje gælder det at, man har ansvaret for at vedligeholde fortov, stier eller andet, der er åbnet for almindelig færdsel.

Dette er kun et lille udpluk af loven. Overholder man som husejer ikke loven kan man risikere en bøde og i værste fald en forsikringssag på nakken hvor uheldet er ude. Er det glat og der ikke er strøet salt påhviler ansvaret husejeren. Reglerne kan dog variere fra grund til grund og fra kommune til kommune. Dog skal pladsen omkring brandhaner, brand- og politialarmskabe og installationer til enhver tid være ryddet for sne.

 

Centrifugalspreder – til alle formål?

En centrifugalspreder er et uundværligt rebskab når man skal strø salt på stier og fortov. Selve arbejdet er ikke noget vi synes er sjovt men har man det rigtige rebskab til formålet bliver opgaven både nemmere og sjovere. Bor man i et parcelhus er en centrifugalspreder til mindre behov det mest optimale. Bor man på et landbrug er en centrifugalspreder til traktor at foretrække.

Centifugalspreder

 

Køb din centrifugalspreder hos DK-Tec

DK-Tec har et stort udvalg af spredere til alle formål og til alle behov. Her finder du helt sikkert netop den spreder du mangler. Er du i tvivl omkring hvilket redskab du skal anskaffe dig er du mere end velkommen til at kontakte DK-Tec både pr. mail, pr. telefon eller ved personligt fremmøde. Med flere års erfaring inden for sneredskaber kan medarbejderne tilbyde dig den bedste rådgivning og vejledning omkring køb af en centrifugalspreder.